Bild
Projektanci zdrowego usmiechu

Designer av ett friskt leende

Spectro Shade

Kronor med perfekt färganpassning

Porslinskronorna görs i ett protetiskt laboratorium. Arbetet med att tillverka en krona bestar av tva moment: formgivning och färgsättning. Optimal effekt far man om den nya kronan kan inte särskiljas fran övriga närbelägna tänder.

Atergivning av en full tandfärgskala pa porslinkrona är inte nagon enkel sak - det kräver stor känsla och precision. Varje tand är unik och dess färg ändras med tiden. Efter ögonmatt kan tandläkare endast bestämma tandfärgsgruppen (om den är gul, mer eller mindre gra osv).

I var kliniks laboratorium far vi objektiva och exakta resultat som gör att färgen pa tandkronorna kan anpassas till varje patient. Detta görs med hjälp av den speciella datoriserade instrumentet Spectro Shade, som tillater att vi skannar tänderna och gör en sa kallad färgkarta för varje tand.

Systemet Spectro Shade ger en väldigt detaljerad analys av tre huvudfaktorer som gör att vi kan se:

  • ljushet
  • mättnad
  • färg

Kartan som görs baserad pa denna analys tillater en perfekt aterspegling av tandens naturliga färg pa varje del av den nya kronan. Teknikerna utgar sedan fran de anvisningar som utgar fran kartan. Med ledning av uppgifterna i datorn kan man även utföra analys av leendet, fastställa hur tanden ska se ut i dagljus, i halogenljus och även i diskoteksljus.