Bild
Projektanci zdrowego usmiechu

Designer av ett friskt leende

Material

Protesarbeten utförs på vår klinik med material av världskvalitet.

Porslin

Porslin är ett material som gör det möjligt att få en mycket naturlig effekt. Varaktig färg, breda anpassningsmöjligheter samt glans gör att de är en mycket estetisk ersättning. Porslinständer är svåra att särskilja från naturliga tänder som sitter intill.

Porslinsarbeten kan vara helt keramiska eller konstruerade på basis av metaller (stållegeringar, guld och titan) samt fyllning på icke metalliska underlag (halvgenomskinliga - aluminiumoxider, glas).

Vi rekommenderar särskilt Procera AllCeram-metoden och Zirconia. Kronor utförda i detta system (i samarbete med ett svenskt laboratorium) har en ljusledningsförmåga som liknar mycket den naturliga tanden, hög hållfasthet och mycket noggrann passning. De ändrar inte heller färg i ultraviolettljus. Detta ger en prefekt estetisk effekt.

Titan

Detta är ett mycket bra material för protesersättningar. Det kännetecknas av korrosionsbeständighet, liten värmekapacitet (man känner inte av låga och höga temperaturer) och irriterar inte munhålans vävnader. Det är lätt och anligger exakt till underlaget.

Galvaniskt guld

Kronor och bryggor utförda i galvaniskt guld säkerställer en perfekt estetisk effekt tack vare att de passar mycket bra och har en lite tjocklek. Dessutom irriterar dem inte munhålans vävnader. De rekommenderas framför allt för personer med allergibenägna personer.